KING GEORGE PROJECT | 2019

GHARGHUR, MALTA

Understanding the sites context played an integral part in the King George interior project. A brief for a unique boutique hotel in the heart of Għargħur called for the renovation and extension of an old house of character. This is a sensitive project which seeks to understand the essence of the old village core to retain its authenticity but still create a unique experience. Through simplifying room elements into their bare essentials and by exhibiting the absolutely necessary, spaces are created which are true to their function whilst complementing the rest of the village.

Importance is given to how a room is experienced from the moment it is entered to how it can be interacted with. Careful studies were made in analyzing available view corridors, understanding the interplay of natural light with chosen materials, in the selection of artificial lighting and in the detailing of furniture and fixtures.